RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tiger tapte mot Apple

Nettbutikken TigerDirect tapte saken mot Apple der de krevde at Apple skulle slutte å bruke navnet ”Tiger” som navn på deres nyeste operativsystem.

TigerDirect mente de satt på rettighetene til navnet ”Tiger”, og krevde i utgangspunktet at Apple måtte slutte å bruke dette navnet. Rett før høringene i saken lettet de på kravene, og godtok bruken av navnet i operativsystemet og som en del av den allerede betalte markedsføringen, men ikke i fremtidig markedsføring.

Ikke fornøyd
Apple på sin side mente dette ikke var nok, og stilte blant annet med vitner i retten som fortalte at det aldri var Apples hensikt å profittere seg på TigerRirects goodwill i markedet. Valget av ordet ”Tiger” var derimot bare en fortsettelse av Apples strategi med å navngi sine operativsystemer med store kattedyr.

Retten mente at merkenavnene var såpass forskjellige at det ikke utgjorde noe problem. Til tross for at firmaene har delvis overlappende kundekrets, mente retten at enhver kunde som handler hos begge firmaene vil være i stand til å skille mellom produktene.

Dyr markedsføring
I følge rettsdokumentene har Apple i løpet av det siste året brukt over 300 millioner kroner på lanseringen og markedsføringen av sitt nyeste operativsystem.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere