RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Til kamp mot timeshare-skurker

Sist oppdatert:
Mange nordmenn har blitt svindlet med timeshare-salg i Spania. Nå legges det press på spanske myndigheter, for å stoppe bedraget.

Mellom 3000 og 4000 nordmenn har blitt sittende igjen med svarteper, etter å ha blitt lurt til å kjøpe eiendeler i fantastiske ferieleiligheter i Spania.

Ny sak i høst
Advokatfirmaet Barfod er eksperter på området, og har hatt 1000 klienter innom på ett år. Firmaet jobber i hele Skandinavia, men det er stort sett nordmenn som står på klientlisten. Fra Norge bistår Økokrim.

I høst står en ny sak for tur, med 70 ulike oppdragsgivere.

Press fra Tyskland og England
I Spania er det lagt sterkt press på politiet for at de skal rydde opp. En egen dommer er utpekt til å styre opprydningen, og det blir foretatt razziaer. Tyskland og England presser spesielt på for å få orden på timeshare-tullet.

Totalt er det rundt 70.000 europeere som føler seg svindlet.

Sleip fremgangsmåte
I løpet av den siste tiden har timeshare-bandittene blitt enda sleipere, og svindler de stakkars ofrene flere ganger. Fremgangsmåten er nesten ikke til å tro, kan TV 2-nyhetene opplyse.

Først lurer skurkene deg til å kjøpe en andel i en ferieleilighet du helst ikke vil ha, ofte med beskjed om at det kun er et prøvemedlemskap som du kan trekke seg fra uten tap. Dette lar seg selvfølgelig ikke gjøre.

Kan selge andelen
Deretter tar et annet såkalt timeshare-selskap kontakt, og forteller at du er blitt lurt av en useriøs aktør. Selskapet tilbyr seg å selge andelen din til en god pris, dersom du blir medlem hos dem.

Den første andelen får de selvfølgelig ikke solgt, og så sitter du igjen med to andeler og flere hundre tusen kroner mindre i lommeboken.

Vil ta saken din
Etter en stund ringer det imidlertid en person som utgir seg for å være advokat, og som forbereder søksmål mot de useriøse svindlerne. Advokaten vil selvfølgelig føre din sak også, dersom du overfører 15-20.000 kroner til hans konto.

Og så hører du trolig ikke mer fra denne advokaten.

Med skjegget i postkassen
Deretter ringer det en person som visstnok er bankmann, som sier han har kjøpere til dine to leilighetsandeler. Selvfølgelig til en meget god pris. Kjøperne har angivelig allerede betalt, og dersom du overfører noen tusen kroner til en annen konto først skal pengene så bli dine.

Selvfølgelig sitter du igjen med skjegget i postkassen, og er mange penger fattigere.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere