RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Tilbake i Røkke-folden

Sist oppdatert:
Øystein Stray Spetalen er tilbake som aksjonær i Aker.

Kjell Inge Røkkes gamle venn, kjendisinvestoren Øystein Stray Spetalen, ble for en drøy uke siden beskyldt for å ha satt i gang en SMS-kampanje om gjeld i Røkke-dominerte Aker. Samtidig ble det kjent at Spetalens selskap Tycoon Industrier få dager tidligere hadde solgt seg kraftig ned.

Nå er Spetalen tilbake som en av Akers største aksjonær. Denne gangen har han brukt selskapet Ferncliff AS til å kjøpe en post på 183.500 aksjer, går det fram av en fersk aksjonærutskrift.

Gitt at aksjene ble kjøpt tidlig i forrige uke, betalte Spetalen trolig en kurs på 46-47 kroner stykket. I så fall har han allerede sikret seg en pen fortjeneste: Etter å ha falt sammenhengende i 13 dager, har kursen hentet seg pent inn de siste dagene, og aksjen omsettes nå for over 49 kroner.

Spetalen har i så fall tjent rundt 400.000 papirkroner på handelen.

Transaksjonen kan også ha vært en såkalt rulling, hvor Spetalen kun har flyttet aksjene sine fra et selskap til et annet. Ifølge Finansavisen kjøpte Ferncliff 183.500 aksjer før børsslutt torsdag 30. september. Samme dag krysset Enskilda Securities en post med et tilsvarende antall aksjer, og dette kan være aksjeposten som tidligere sto oppført på Tycoon Industrier.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere