RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tilbyr tv-serier på nett

Sist oppdatert:
De store tv-selskapene i USA har tatt på alvor at folk laster ned tv-serier på nett. Nå tilbyr flere billig nedlasting.

Det er lite penger i at brukere laster ned tv-serier fra nettet uten reklame kort tid etter at det har gått på tv. Derfor har de store tv-selskapene nå kastet seg på bølgen med nedlasting av tv-serier.

Apple og ABC startet trend
Det begynte når ABC begynte å tilby serier som Desperate Housewives og Lost for Apples nye iPod-spillere. Episodene koster 1,99 dollar per stykk.

Forrige uke fulgte to til av de fire store, CBS og NBC, opp og begynte å tilby tv-serier for on-demand til kunder av DirecTV og Comcast. De ville bare ha 99 cent per episode.

Barnekanaler følger opp
I dag er det klart at barnekanalene Nickelodeon og Cartoon Network vil tilby nedlasting av episoder eksklusivt til den håndholdte mediespilleren VuGo. Tv-showene de tilbyr skal være på en halvtime og koste 2,99 dollar.

Med tre av de fire store i USA på banen, er det bare et tidsspørsmål før FOX kommer til å følge opp. De sitter på suksesser som American Idol, 24 og den svært populære nye serien Prison Break.

Neppe i Norge med det første
Grunnet problematikk rundt rettigheter på tv-serier i utlandet er det høyst tvilsomt at vi vil få lignende tilbud i Norge med det første. For å laste ned Lost i Norge må for eksempel både ABC og TVNorge kompenseres.

Les flere IT-saker på våre IT-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere