RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tillitsvalgte anmelder Posten

Tillitsvalgte i Postens datterselskap ForbrukerKontakt har anmeldt morselskapet til politiet etter beslag av PC-er i forrige uke.

De tillitsvalgte frykter at deres personvern er brutt, og at Posten har skaffet seg innsyn i konfidensiell advokatkorrespondanse og strategivalg i forbindelse med en pågående konflikt, meldet NTB.

Ikke saklig grunn

500 av 2.300 oppsagte reklamebud i ForbrukerKontakt har varslet søksmål mot Posten fordi Posten har besluttet å legge ned selskapet som distribuerer reklame over hele landet. De oppsagte mener det ikke er saklig grunn til oppsigelse fordi arbeidet fortsetter og skal utføres av andre.

Torsdag kveld bestemte Postens IT-ansvarlig og fungerende daglig leder i ForbrukerKontakt seg for å beslaglegge PC-ene til ForbrukerKontakt med begrunnelsen at det hadde vært et hackerangrep på serveren til bedriften og at PC-ene måtte renses.

Betent situasjon

Informasjonsdirektør Elisabeth Gjølme i Posten mener de tillitsvalgtes politianmeldelse er å snu saken på hodet.

- Vi satte bort denne jobben til et eksternt firma nettopp fordi det er en betent situasjon, og politianmeldte datainnbruddet fredag morgen. Vi har ikke vært inne på noen av PC-ene, sier Gjølme til NTB.

Gjølme sier at alle PC-ene skulle være på plass igjen i løpet av mandag.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere