RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tine-sjefen trekker seg

Sist oppdatert:
RADISSON SAS HOTELL OSLO (TV 2 Nettavisen): Jan Ove Holmen trekker seg som konsernsjef i Tine. Visekonsernsjef Hanne Refsholt tar over, men Holmen beholder millionlønnen.

- Jan Ove Holmen har i dag meddelt meg og styret at han trekker seg som konsernsjef med umiddelbar virkning, sa styreleder i TINE Jostein Frøyland på en pressekonferanse i Oslo lørdag.

Tilstede på pressekonferansen var også konserndirektør Bjørg Bruset.

Lei seg
Han gjentok flere ganger at TINE er ydmyke i forhold til kritikken som er rettet mot selskapet etter at det ble fremmet påstander om at selskapet prøvde å skvise konkurrenten Synnøve Finden ut av butikkhyllene. Saken har gjort ham oppriktig lei seg, fortalte han.

- I det at vi uttrykker ydmykelse ligger en beklagelse. Vi ser at saken selvfølgelig kunne vært håndtert annerledes, sa Frøyland på pressekonferansen.

- Det var ikke tilsiktet å trekke inn ICA eller legge ansvar på noen lenger ned i organisasjonen, utdypet han.

Vil skape ro
Styrelederen sier han tror saken har vært vanskelig for Holmen som person. Holmen selv ønsket lørdag ikke å snakke med media, men har sendt ut følgende uttalelse gjennom TINE:

«Jeg har i dag, i samråd med styreleder i TINE, kommet til at det er riktig av meg å trekke meg som leder av konsernet med øyeblikkelig virkning. Dette har vært en vanskelig avgjørelse, men jeg har kommet til at den er helt nødvendig for å skape ro rundt TINE.

- Jeg har hele tiden forholdt meg til sannheten i denne saken, men til tross for det er jeg blitt kraftig kritisert for min håndtering av saken. Av hensyn til den pågående saken i Konkurransetilsynet har jeg ikke kunnet nyansere denne kritikken. Uansett er hele håndteringen mitt ansvar, og jeg tar dette ansvaret ved nå å trekke meg.

Jeg er overbevist om at ansatte og styret er i stand til å gjenreise tilliten til TINE hos kunder, eiere og myndigheter»

Beholder lønnen
Styreleder Jostein Frøyland i TINE sier at han tar Holmens avgjørelse til etterretning.

- Denne saken har blitt en stor belastning for TINE. Spørsmålet om tillit er blitt reist gjentatte ganger, med økende styrke, og fra mange hold. Jeg tror at Holmens beslutning er riktig og håper at vi nå kan gå inn i en ny fase i håndteringen av saken, sier Frøyland.

Jan Ove Holmen (58) fratrer som konsernsjef øyeblikkelig, men han vil stå til TINEs disposisjon fram til han fyller 62 år. Han vil beholde konsernsjeflønnen på 1,5 millioner kroner i året til han fyller 62. Deretter mottar han pensjon fra selskapet.

Nå går TINE i gang med den vanskelige oppgaven å prøve å gjenoppbygge tilliten fra forbrukere og eiere.

- Vi skal forbedre rutinene, og være tydelige i kommunikasjonen rundt hva vi gjør og hva vi står for, lover Frøyland.

Den nye konsernledelsen møtes lørdag.

Dette er saken:
Konkurransetilsynet har siden før jul granske Tines opptreden i forhold til dagligvarkjedene og i forhold til de mindre konkurrentene.

Det hele begynte da Rema valgte å kutte ut ostekonkurrenten Synnøve Finden før jul.

Forrige uke kom Synnøve Finden overraskende inn igjen hos Rema.

Saken fikk enda en ny dimensjon da det ble kjent at Tine tilbød 16 millioner kroner for å droppe Synnøve Finden-produkter.

Forrige mandag uken ble det kjent at Tine-direktør Ingrid Strøm-Olsen, som var ansvarlig for ICA-forhandlingene, gikk på dagen.

Torsdag gjennomførte Konkurransetilsynet razziaer hos Rema 1000 og Tine.

Tine legger seg flat
Synnøve Finden inne igjen hos Rema

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere