RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tissemoms strålende for statskassen

Sist oppdatert:
Tissing på offentlig toalett skal svi på pungen. Nå innføres «tissemoms». Noen vil kalle det rent pisspreik, men staten håper det renner inn - inntekter - i statskassen.

Tisser du på et offentlig toalett etter 1. mars, går 25 prosent av det du betaler for å bruke toalettet rett til staten, skriver VG.

Staten tjener fortsatt mer hvis du blir tatt for urinering på offentlig sted, men den samlede inntekten fra den nye «tisse-momsen» blir ikke liten den heller.

Staten vil ha sin del av kaka når du gjør ditt fornødne, altså.

Noen synes dét stinker. Reiselivsbedriftenes landsforening (RBL) mener det nye pålegget fra Skattedirektoratet er drit dårlig.

- Nok et eksempel på at finansmyndighetene leter med lys og lykte etter nye skatteobjekter som både irriterer og kompliserer. Har noen virkelig regnet på om dette lønner seg for myndighetene? Jeg tror vinningen går opp i spinningen. Med andre ord: Rett i do, sier informasjonsrådgiver Baard Fiksdal i RBL til VG.

Den nye toalettmomsen skal gjelde alle næringsdrivende som tar seg betalt for gjestenes dobesøk. Hvordan momsen skal innføres er et spennende spørsmål. Vil for eksempel myntautomatene nå kreve 12,50 istedenfor 10 kroner?

Selskapet som driver toalettene på Oslo S vil ikke øke prisen for kundene.

- Foreløpig beholder vi prisen på 10 kroner, men vi kan jo ikke garantere dette i fremtiden, sier en representant for selskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere