RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjener fett på kjendis-sladder

Tross fjorårets dårlige resultater, kunne Se og Hørs Odd J. Nelvik dra inn en årslønn på over 6,6 millioner kroner. Dermed tjener han over tre ganger så mye som sjefredaktørene i landets største aviser.

Nelvik (bildet), som er både redaktør og administrerende direktør i Se og Hør-forlaget, tjener like mye som sjefredaktørene i VG, Dagbladet, Aftenposten og DN - til sammen, skriver Dagens Næringsliv. Han forklarer at inntekten hans blir avgjort av styret.

- Lønnen min er styrets avgjørelse. I Aller-konsernet er vi på mange måter et europeisk selskap. Min lønn gjenspeiler avlønningene på mitt nivå i Norden. Se og Hør er i særstilling i forhold til inntjening, noe lønnen også avspeiler, sier han til avisen.

Fjoråret var likevel ikke noe rekordår for forlaget. Overgangen til sladrebladets mye omdiskuterte to ukentlige utgivelser resulterte i at driftsresultatet sank med 40 millioner.

- Utover i 2003 hadde vi en opplagsnedgang som resulterte i inntektssvikt. Investeringen i to blader per uke kostet veldig mye penger. Vi snakker om noen titall millioner bare i august og september. I tillegg kom momsfiaskoen som kostet oss 5,4 millioner kroner, opplyser han.

Tross mørke tider, tok Se og Hør-forlaget 59 millionner i utbytte.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere