RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjener penger på gjeldsslaver

Sist oppdatert:
Fredag åpner investor Øystein Spray Spetalen en ny bank. De skal tjene penger på gjeldsofre.

Bank2 skal være en bank for gjeldsofre. En stor del av foretningsideen er å refinansiere gjeldsmerkede lån, forteller Dagbladet.

- Det vi gjør er å la folk få en ny sjanse. Dette er forretningsideen bak verdens største selskap, General Electric – å låne penger til folk som ikke har penger, sier Spetalen til Dagbladet.

Dagens Næringsliv mener at banken kommer til å ha en rentemargin på et sted mellom 3,5 og 4 prosent. Gjennomsnittet i norske banker ligger på rundt 2,6 prosent. Det er med andre ord snakk om svindyre lån til de med størst økonomiske problemer.

- Dette kan være en løsning for folk som har problemer med å få lån andre steder, men du må være bevisst. Dette er dyre lån og du betaler høyere rente enn andre steder. Dette bør være en nødløsning, sier Carsten O. Five, tidligere redaktør for Dine Penger, til Dagbladet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere