RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjener rått på utsatt monopol

Sist oppdatert:
Norges Røde Kors soper inn 90 millioner kroner ekstra hver måned som spilleautomat-monopolet blir utsatt.

Stortinget har bestemt at staten skal ha monopol på spilleautomater. Forslaget er derimot utsatt etter at det er klaget inn for Esa og norske rettsinnstanser. Dette tjener Røde Kors store penger på, skriver DN.

Inntektene fra de omstridte spilleautomatene utgjør 60 prosent av inntektene til Røde Kors i Norge. Mens de soper inn nærmere 90 millioner kroner i måneden på driften, får de til sammenligning inn 65 millioner kroner i året i gaver.

Grunnet det planlagte monopolet på spilleautomater har Røde Kors siden 2003 satt av betydelige summer for å ha noe å gå på når inntektskilden forsvinner. De har nå en egenkapital på hele 1,6 milliarder kroner.

I fremtiden vil Norges Røde Kors basere driften sin på inntekter fra staten, gaver, bidrag og en kompensasjon de vil får fra Norsk Tipping. Denne vil ligge på rundt 200 millioner kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere