RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tjente millioner på T5PC

(Responder)
Sist oppdatert:
PR-rådgiver og tidligere NRK-journalist Jon Sæverud Haddal har tjent store penger på pyramideskandalen The 5 Percent Community (T5PC).

Sæverud Haddal, som i markedsføringen av sin virksomhet spiller på sin journalistbakgrunn fra NRK, jobber i dag for PR-byrået Responder.

Han bekrefter overfor TV 2 Nettavisen at det totalt ble fakturert 8.523.461 kroner til T5PC mot slutten av fjoråret og i begynnelsen av inneværende år, og at Responder ble en innkjøpsportal for en rekke tjenester fra databaser til kommunikasjonstjenester fra andre skandinaviske byråer.

Til sammenligning hadde Responder i fjor totale driftsinntekter på 10,1 millioner kroner, så T5PC var den dominerende kunden.

Responder har de siste årene vært blant Norges mest lønnsomme PR-byråer. Driften gikk i fjor med et solid overskudd på 4,0 millioner kroner.

Sæverud Haddal sier arbeidet for T5PC begynte i fjor sommer, og ble avsluttet i mars i år. Styret i Responder vedtok da å kutte ut T5PC, og det ble sendt en skriftlig oppsigelse 31. mars.

Timeprisen for å hyre inn Sæverud Haddal var 2.250 kroner i fjor og 2.550 kroner i år, og dette var også det T5PC betalte. Dette er helt klart i den øvre enden i PR-bransjen.

I den siste tiden har Sæverud Haddal havnet i en hissig debatt med TV-journalister som Anders Magnus når det gjelder programmer som Brennpunkt, og hvordan kildene bør forholde seg til det Sæverud Haddal fremstiller som verstinger blant journalistene. I den forbindelse trakk Magnus frem at Responder hadde jobbet for T5PC, og spurte om det var greit å være PR-rådgiver for et pyramideselskap med en bedrageridømt gründer.

Til det svarte Sæverud Haddal i et innlegg at Responder trakk seg ut da man så hvor det bar.

Overfor TV 2 Nettavisen avviser Sæverud Haddal at han burde ha forstått hvor det bar mye tidligere enn i mars i år. - Hvis man lyktes med å gjennomføre forretningsplanen, var ikke dette et pyramidespill, sier han. Sæverud Haddal sier også at de ble opplyst om at den bedrageridømte gründeren Jim Wolden var ute av selskapet, og at de ikke så noe som ga grunn til å tro noe annet.

Han mener også at informasjonen fra selskapet selv, som Responder var involvert i, var forsvarlig etter det man visste da. Men at det var verre med det som sirkulerte ut nedover i medlemsnettverket, noe Responder hadde lite med å gjøre, mener han.

Selv om Sæverud Haddal forsvarer Responders rolle i T5PC, så angrer han på at hele oppdraget.

- Jeg tar dumme avgjørelser hver dag, men jeg tror ikke jeg har tatt en dummere avgjørelse enn dette, sier Sæverud Haddal.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere