RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tømte norske konti fra Spania

(Illustrasjon: Lise Åserud, Scanpix)
Sist oppdatert:
Svindlerne i Spania tappet norske konti ved hjelp av falske minibankkort. - Skjul inntastingen av koden, oppfordrer bankene.

Ved å montere «skimming»-utstyr på to banker i Trondheim, kunne svindlerne kopiere kort som ble brukt i minibankene. I tillegg klarte svindlerne å få tak i kodene ved å spionere på de som tok ut penger.

Rundt 50 bankkontoer er hittil tappet, men det er banken som bærer tapet, skriver Aftenposten.

Sikkerhetssjef Anton Jørgensen i Fokus Bank opplyser at det er tappet mellom 2.000 og 10.000 kroner fra kontoene. Men Jørgensen påpeker at dette er småbeløp for banken.

Kundene i Sparebank 1 Midt-Norge, som eier den andre banken som ble brukt i svindelen, må selv se gjennom kontoutskriftene sine for å se om de er utsatt for svindel. Informasjonsdirektør Berit Rustad opplyser at kundene får tilbake penger først etter at forholdet er meldt til politiet.

Det er enkelt å finne hvilke kort som er blitt tappet. Beløpene er nemlig tatt ut i Spania, mens kundene selv sitter hjemme i Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere