RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra ga børsen rekord

Sist oppdatert:
Atter en gang ble det ny årsrekord på Oslo Børs mandag. Panteselskapet Tomra får det meste av æren for dagens oppgang.

Mandag ble det nok en festdag på Oslo Børs. Hovedindeksen skjøt fart fra morgenen og stanset ikke før den hadde gått opp 1,32 prosent til 154,94 poeng. Dermed traff Oslo Børs igjen årsrekord med solid margin.

Panteglede
Først og fremst skyldes oppgangen at Tomra er i storform om dagen. Selskapet meldte før helgen om flere viktige kontrakter. Det sendte aksjen kraftig opp før helgen og mandag fortsatter oppturen 11,87 prosent. Aksjen endte dermed på 49 kroner, som er 69,5 prosent høyere enn for et halvt år siden.

På listen over de mest omsatte var det bare Norsk Hydro som klarte å holde Tomra under seg. Hydro-aksjen steg 0,89 prosent. Under Tomra boblet Telenor med en oppgang på 1,88 prosent. Tandberg sto for dagens andre maktdemonstrasjon etter å ha stege 7,22 prosent.

Foruten panteselskapet Tomra var det de hardt prøvede oppdrettsselskapene Pan Fish og Fjord Seafoods som viste seg frem. Pan Fish steg 25 prosent, mens Fjord kom halsende etter på 21,64 prosent.

Få tapere
Taperlisten besto mandag av beskjedne 31 selskaper, mens hele 79 gikk den andre veien. Av de store var det Storebrand som falt mest. Selskapet skrellet av 0,53 prosent.

Birdstep fortsatte fredagens nedtur og endte ned 5,64 prosent. Øvest på taperlisten endte Frontier Drilling med en nedgang på 8,7 prosent.

Ingen på taperlisten kunne imidlertid hindre hovedindeksen fra å dra opp til ny årsrekord. Indeksen stoppet på 154,94 poeng. Det er 1,32 prosent over åpningen. Det ble omsatt aksjer for 2,43 milliarder kroner.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere