RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra-sjef forlater skuta

Sist oppdatert:
Konserndirektør i Tomra, Morthen Johannesen, har sagt opp, kort tid etter at Tomra fikk ny toppsjef.

Med bakgrunn i endringer i ledelsesstruktur i Tomra har konserndirektør Morthen Johannessen valgt å si opp sin stilling per 31. mai 2005, heter det i en melding fra selskapet.

I vår ble den tidligere Securitas-toppen Amund Skarholt hentet inn som ny konsernsjef i Tomra, etter at mangeårige Tomra-sjef Erik Thorsen takket for seg.

Tomra har i flere år slitt med å innfri de skyhøye forventningene til panteselskapet. Det har vært ventet at økt miljøfokus ville åpne store markeder for selskapets løsninger for resirkulering, men både de politiske og markedmessige hindringene har vært mange.

Johannessen var nestkommanderende under Thorsen, men dette forholdet varte altså ikke lenge under Skarholt. Han kom til Tomra i 1998. Før det var han høyt oppe i Pepsico internasjonalt.

Overfor TV 2 Nettavisen sier Johannesen at avgangen skjer etter dialog med Skarsholt uten dramatikk og at han ikke er misfornøyd med situasjonen.

Han har et par styreverv, men vil bruke litt tid på å vurdere hva han skal jobbe med. - Jeg skal i alle fall ikke pensjonere meg, sier han.

I vinter ble Johannsessen nevt i media som en mulig kandidat til konsernsjefstillingen i Orkla, som fortsatt ikke er besatt, men det betegner han som tull og useriøst.

- Men det er vel i alle fall smigrende?

- Slik smiger er ikke mye verdt. Smiger vil jeg helst ha fra min kone, avslutter Johannessen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere