RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra-smell på børsen

Sist oppdatert:
Dårlige resultater fra Tomra gjør at selskapet går på en kraftig smell. Også Telenor synker på skuffende tall, mens Statoil har snudd utviklingen i løpet av dagen.

Gårsdagens skuffende Tomra-tall, som kom like etter børsslutt, drar flaskepantselskapet ned hele 14,29 prosent. I fjerde kvartal i fjor hadde Tomra et resultat før skatt på 45,5 millioner kroner, I 2003 lå tilsvarende tall over dobbelt så høyt. Analytikernes anslag lå på 73 millioner kroner.

Også driftsresultatet endte langt lavere enn forhåndsanslagene og 2003-resultatet.

Triste tall fra Telenor sender telegiganten ned, med 0,86 prosent. En kraftig vekst i antall abonnementer hjelper ikke på investorenes humør.

I fjerde kvartal i fjor endte Telenor med et resultat før skatt på minus 1.154 millioner kroner. Driftsresultat før avskrivninger var også skuffende, og var dårligere enn både tilsvarende resultat i 2003 samt analytikernes anslag.

Frontline følger den røde bølgen, og synker med 4,23 prosent.

Nyheten om at Opec oppjusterer estimatene for verdens oljeetterspørsel burde slått positivt inn for tankrederiet, men det er investeringsbanken Morgan Stanleys nedgradering av hele energisektoren som veier tyngst.

Også DnB NOR og Schibsted faller.

Onsdag morgen kom beskjeden om at Olje- og energidepartementet selger 100 millioner aksjer i Statoil. Ifølge Merill Lynch, som har ansvaret for nedsalget, vil kursintervallet ligge mellom 106,1 og 106,5 kroner.

I løpet av få timer satt staten igjen med over 10 milliarder kroner, etter storsalg til ulike investorer. I en senere runde vil private investorer også få sjansen.

I formiddag lå selskapet ned rundt én prosent, men etter lunsj snudde utviklingen. Ved børsslutt endte Statoil opp 0,23 prosent, til 107,25 kroner.

Oljekollega Norsk Hydro synker med 0,87 prosent, til 511 kroner. Fallet kommer til tross for at Morgan Stanley ifølge Bloomberg News øker kursmålet på både Hydro og Statoil til henholdsvis 575 og 112 kroner.

Tandberg skriver i en børsmelding at de har kjøpt tilbake 371.000 egne aksjer til en snittkurs på 75,75 kroner. Dermed sitter teknologi-selskapet på over 5,5 millioner egne aksjer. Tandberg la i løpet av dagen på seg 1,31 prosent, til 77,50 kroner.

Storebrand er den av børssluggerne som stiger mest. Resultatet i fjerde kvartal i fjor var både bedre enn ventet og bedre enn tilsvarende resultat året før. Tallene gir god grunn til å juble, og investorene sender konsernet opp 5,56 prosent

Hovedindeksen har falt med 0,67 prosent, og endte på 253,48 poeng.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere