RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra snudde på kontrakt

Sist oppdatert:
Tomra fortsetter turen oppover etter at selskapet annonserte ytterligere salg til Edeka Group. Også SeaDrill steg etter at selskapet la inn et bud på Mosvold Drilling.

(NA24): Panteautomatselskapet Tomra opplyste onsdag om levering av ytterligere 900 maskiner til Edeka Group. Det vil gi selskapet høyere inntekter enn tidligere meldt.

Tomra snudde på kontrakt
- Tomra leverte en meget spennende kontrakt i dag. Etter å ha ligget ned over 1,5 prosent korrigerte den opp med nesten 1,5 prosent, sier en megler til TV 2 Nettavisen.

Tomra endte på 49,20 kroner, opp 1,44 prosent. Det ble omsatt Tomra-aksjer for 322 millioner kroner.

- De 900 nye maskinene vil ha en inntekt som ligger over gjennomsnittet vi tidligere har gått ut med på 175.000 kroner pr maskin grunnet kompleksitet, sier konsernsjef Amund Skarholt i Tomra til nyhetsbyrået TDN Finans.

Han opplyser videre til nyhetsbyrået at marginene for de nye maskinene er i tråd med hva selskapet tidligere har sagt om en nettomargin på rundt 20 prosent av leveranseprisen

Tomra er valgt som hovedleverandør av kombinerte panteautomatsystemer for gjenfyllbar og ikke-gjenfyllbar drikkevareemballasje til Edeka Groups dagligvaregruppe, med en opprinnelig ordre på 900 nye maskiner, samt oppgradering av 550 allerede installerte maskiner, ifølge TDN Finans.

John Fredriksen flesket til
John Fredriksen-kontrollerte SeaDrill flesket til i morgentimene onsdag og byr på hele riggselskapet Mosvold Drilling. I begynnelsen av desember kjøpte SeaDrill en kontrollerende post på 39,5 prosent av Mosvold Drilling.

SeaDrill steg onsdag med rundt 1,5 prosent til 51,25 kroner.

Til TV 2 Nettavisen tirsdag uttalte John Fredriksens høyre hånd, Tor Olav Trøim, at det helt klart ville skje mye morsomt den nærmeste tiden.

Tidligere denne uken meldte Mosvold at de var på jakt etter kjøpere av alle aksjene, og la seg dermed åpen for videre Fredriksen-kjøp. Onsdag morgen kjøpte SeaDrill enda flere aksjer i riggselskapet, og byr samtidig på resten.

Nå har SeaDrill 40.08 prosent av aksjene i Mosvold, og vil gi 14 kroner per aksje for de resterende.

Nylig trakk Fredriksen tilbake budet på riggkonkurrent Smedvig, etter at amerikanske Noble Corporation fristet Smedvig-familien med mer penger.

Handlingensmann
- Oslo Børs er jo nærmest, og vi har jo store poster i Mosvold og Ocean Rig. Vi kontrollerer 33 prosent i Apexsindo i Singapore som også er et meget interessant selskap, sa Trøim til TV 2 Nettavisen.

Fredriksen er kjent som en handlingens mann. Når han først har bestemt seg, går det fort i svingene. I løpet av kort tid vil trolig SeaDrill bli den dominerende aktøren for dypvannsenheter.

Og selv om mange potensielle oppkjøpskandidater blir for dyre, er ikke Trøim redd.

– I verste fall vokser vi kun organisk og blir det nest største dypvannsselskapet i verden, sa Trøim.

Endelig Fast-oppgang
Også Fast har skutt fart etter at det ble klart at maktkampen i selskapets største eier, Opticom, var over. I tillegg har selskapet de siste dagene annonsert gode kontrakter. Senest onsdag morgen.

Fast inngikk en ESP-avtale med Universo Online i Latin-Amerika som har over 1,4 millioner betalende abonnenter. Universo Online er den ledende portalen i Latin-Amerika og har ifølge Ibope NetRatings 60 prosent av det brasilianske markedet. Avtalen er basert på programvarelisenser, vedlikeholdsavgifter og profesjonelle tjenester.

Fast steg hele 4,39 prosent til 23,80 kroner.

Oslo Børs steg videre med 0,47 prosent onsdag til 325,93 poeng.

Resten av Europa er også opp. I London er FTSE-indeksen opp 0,63 prosent til 5.582,90 poeng, DAX-indeksen i Tyskland er opp 0,75 prosent til 5396,51 poeng og CAC-indeksen i Paris stiger 0,96 prosent til 4.748,62 poeng.

Her kan du lese flere nyheter fra NA24

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere