RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tomra til ny bunn

Sist oppdatert:
Oslo Børs endte med fall onsdag, i påvente av signaler fra USA. Det ble opptur for Aker Yards, samtidig som Tomra falt til sitt laveste nivå siden 1996.

Dagen startet flatt, og det drøyde til etter klokken 11 før en skeptikerne ble i klart flertall. Til slutt var hovedindeksen ned med 0,44 prosent til 206,97 poeng.

Hydro åpnet opp, men endte ned sammen med børskamerat Statoil. Også aksjer som Telenor, Norske Skog, Kværner og DnB NOR falt onsdag.

Aker Yards hadde imidlertid en langt lysere børsdag. Aksjen steg med saftige 5,5 prosent etter at cruiseselskapet Royal Caribbean Cruises erklærte opsjonen på sitt andre Ultra Voyager-cruiseskip fra Kværner Masa.

Verdien av skipet Masa-Yards skal bygge er mellom 570 og 580 millioner euro.

Blant andre aksjer som gjorde det bra onsdag, kan nevnes Tandberg som steg med 2,5 prosent etter at Deutsche Bank tidligere på dagen kunngjorde at de oppgraderer aksjen fra "hold" til "kjøp". At Alfred Berg på samme dag nedgraderer aksjen blir tydeligvis ikke tillagt like mye vekt i markedet.

Men det meste endte i rødt blant de tyngre aksjene. Tomra-aksjen faller til det laveste kursnivået siden utgangen av 1996. Nedturen skyldes hovedsakelig at åpningen av det tyske markedet stadig drøyer ut.

Samtidig gikk det rykter onsdag om bemanningskutt i pantebedriften. Tomra-ledelsen har innkalt til allmøte førstkommende fredag, og vil ikke oppgi hva som er tema. Ifølge nyhetstjenesten Stocklink er det imidlertid bemanningskutt ved Tomras hovedkvarter i Asker som er hovedtema for møtet.

Frontline faller i kurs, men dette skyldes justering for utdelingen av Ship Finance-aksjene som er gjennomført per i dag. I realiteten innebærer det at dagens sluttnotering på 268,50 kroner aksjen representerer en oppgang fra i går.

Tomra falt til slutt med 6,8 prosent til 23 kroner aksjen.

Kværner faller med 2,9 prosent onsdag, mens også Ementor og Tandberg Storage er å finne blant børstaperne.

Eltek-aksjen fikk seg en stygg knekk onsdag ettermiddag da selskapet kunngjorde at flere innsidere hadde lempet ut aksjer. Samlet ble det solgt totalt 47.330 aksjer i selskapet til kurser mellom 57,40 og 59 kroner. Aksjen falt bratt med 3,9 prosent, før den hentet seg inn igjen. Til slutt endte det med en nedtur på 1,3 prosent.

Aker-aksjen ble notert for første gang på Oslo Børs onsdag, til 60 kroner aksjen. Aksjen steg jevnt gjennom dagen, og endte til slutt på 63 kroner. Til sammen ble det handlet Aker-aksjer for 24 millioner kroner.

Følg utviklingen på børsen her.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere