RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Scanpix

Toppledere positive til arbeidsinnvandring

Sist oppdatert:
En fersk undersøkelse viser at nesten ni av ti næringslivsledere mener det er behov for arbeidsinnvandring de neste årene. Mest positive er sjefene på Østlandet.

Undersøkelsen er utført av analysebyrået Easyresearch, og avdekker en svært åpen innstilling til arbeidstakere fra andre land.

Hele 85 prosent av alle administrerende direktører eller daglig ledere som har vært med i undersøkelsen, mener det er behov for arbeidsinnvandring de neste 10 årene.

Deltagerne i undersøkelsen får ellers støtte fra Bill Gates i denne saken.

Store bedrifter på Østlandet
Spesielt sjefer i bedrifter med flere enn 500 ansatte er positivt stemt, der 97,1 prosent er åpne for arbeidstakere som ikke kommer fra Norge.

Næringslivsledere på Østlandet er mest positive, med 89,2 prosent i arbeidsinnvandrernes favør. Minst åpne er sjefene i Midt-Norge, der bare 75 prosent mener det samme.

Det er også forskjell innen de ulike bransjene, i forhold til behovet for arbeidsinnvandring. Innen it og telekom mener 90,9 prosent at det trengs arbeidstakere fra andre land, mens 80 prosent av lederne innen energisektoren mener det samme.

Omtrent halvparten av alle bedriftslederne kan fortelle at de allerede har medarbeidere fra EU-land i bedriften. Til sammenlikning har 41,1 prosent av sjefene arbeidstakere som ikke kommer fra EU-land.

Gode sjanser innen service og helse
De fleste ledere mener at arbeidsinnvandrere kan få jobb innen servicesektoren. For arbeidstakere som kommer fra land utenfor EU, tror 91,3 prosent at det er sjanse for å få en jobb som har med service å gjøre. Tilsvarende tall for arbeidstakere fra EU-land er 82,30 prosent.

Også innen helsesektoren tror de fleste ledere at det er behov for personer utenfra Norge. Mens 80,8 prosent tror EU-innbyggere kan få jobb i et helse og omsorgsyrke, er det 74 prosent som tror det samme om arbeidstakere som kommer fra ikke-EU land.

Til sammen besvarte 274 daglige ledere og administrerende direktører undersøkelsen

.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere