RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Morten Holm (Scanpix)

Topptungt styre i «nye» Hydro

Sist oppdatert:
Konsernsjef Thorleif Enger (bildet) får flere tungvektere i norsk næringsliv med på laget som styremedlemmer i Hydros landbruksdivisjon Yara. Om få uker skal selskapet stå på egne bein.

Hydro planlegger å skille ut landsbruksdivisjonen og opprette et helt nytt børsnotert selskap i mars i år. Gjødselsbabyen har fått navnet Yara International ASA, og skal ledes av Hydro-veteranen Thorleif Enger.

Den tidligere ABB-sjefen i Norge, Øivind Lund (58), er foreslått som styreformann i det nye selskapet. Det går fram av en pressemelding fra valgkomiteen fredag.

Lund er dr. ing. og bedriftsøkonom, og leder nå ABBs virksomhet i Tyrkia.

Åse Aulie Michelet (51) er en av landets mest profilerte næringslivstopper, og foreslås også innvalgt til styret i Yara. Aulie Michelet er administrerende direktør i Amersham Health i Norge.

Også Leiv Nergaard (59) har lang fartstid i norsk næringsliv. Negaard jobber som rådgiver i Hydro, og er styreleder i tungvekterne Storebrand og Rieber.

Danske Lone Fønss-Schrøder (42) blir Yara-styrets yngste dersom valgkomiteens forslag går gjennom. Fønss-Schrøder er også styremedlem i Aker Kværner og Leif Høegh.

Sistemann på lista over foreslåtte kandidater er Siemens-direktør Jørgen-Ole Haslestad (52).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere