RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Totalt uenige om bunnen er nådd

Sist oppdatert:
Makroanalytikerne har totalt ulike oppfatninger om de makroøkonomiske utsiktene, det være seg internasjonalt eller i Norge eller begge deler.

Oslo (NTB): Analytikerne i First Securities ser heller lyst på fremtiden. De tror at situasjonen nå er i ferd med å normaliseres:

- Boligboblen i USA er ferdig sprukket. Vi tror mye av nedturen internasjonalt er bak oss, sier makroøkonom Bjørn Roger Wilhelmsen i First Securities til Dagens Næringsliv. Han erkjenner at han er blant de mest optimistiske, og sier at «det er vi veldig komfortable med».

Seniorøkonom Bjørn Erik Orskaug i DnB NOR Markets er pessimistisk. Han mener de positive tegnene internasjonalt ikke betyr det samme som at oppgangen vil vare:

- Det er indikatorer som peker opp nå, men vi tror det er et blaff. Når effekten av politikktiltakene går over, får vi et nytt tilbakeslag. Da får vi effekten av at bankene fortsatt ikke er friskmeldt, sier han til DN.

Ukens og månedens første handledag på Oslo Børs endte opp 5,31 prosent til 266 poeng. Det gjorde mandagen til årets tredje beste. Ifølge Finansavisen har 42 aksjer på Oslo Børs nå mer en doblet seg i verdi siden bunnen i fjor høst. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere