RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trampeklapp for Google

Foto: JOHN MACDOUGALL/AFP/SCANPIX
Sist oppdatert:
Aksjemarkedet måper i beundring over kvartalstallene til nettselskapet Google.

Etter en dårlig børsdag i USA, kom det en solid gladnyhet fra nettselskapet Google, som offentliggjorde kvartalstall som slo alle spådommer, og sendte Google-aksjen til ny rekord i elektronisk handel etter børs.

Google syvdoblet resultat etter skatt til 381 millioner dollar. Overskuddet var mye større enn aksjeanalytikerne hadde trodd på forhånd.

Omsetningen ble mer enn doblet til 1,05 milliarder dollar, noe som også var klart bedre enn markedet hadde trodd.

Selskapets ledelse sier seg i en pressemelding meget fornøyd med tallene, spesielt siden tredje kvartal normalt er en sesongmessig svak periode.

Google-aksjen er nå opp over 9 prosent i handel etter børsslutt. Det betyr at den er på et nytt rekordnivå, og at verdien av Google nå nesten er oppe i 100 milliarder dollar, bare et drøyt år etter at nettkometen gikk på børs.

De to Google-gründerne, Segey Brin og Larry Page, møtte hverandre som studenter på Stanford-universitet for ti år siden, og er raskt på vei oppover listen over USAs rikeste. I en alder av 32 år, er de nå verdt nær 15 milliarder dollar hver.

Det betyr at de snart er inne på listen over USAs rikeste personer, ifølge listen som utarbeides av magasiner Forbes.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere