RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tre måneder med billigere mat

Sist oppdatert:
Dagligvarekjedene ruster seg for kampen med Lidl. For tredje måned på rad faller matprisene, men ikke alle er med på prisfesten. Sjekk her hvem som er billige og dyre.

Nedgangen i dagligvareprisene fortsetter i mai, om enn marginalt. Dermed fortsetter trenden fra mars og april.

Alle er imidlertid ikke like flinke til å skru ned prisene. Fire av de sju kjedene i TV 2 Nettavisens matbarometer kommer ut med høyere priser. Tre kjeder kutter i prisene.

TV 2 Nettavisen har sjekket prisene på over 30 dagligvarer i sju av landets største matvarekjeder. Med i kurven er dagligvarer som egg, melk, brød, vaskemiddel, frukt, grønnsaker og godterier.

Se hvem som er billigst her.

Rimi kutter mest
Både Rimi, Rema 1000 og ICA kommer ut med lavere priser enn i mars. Rimi, som sto for det største priskuttet i april, fortsetter trenden i mai. Både Rimi og ICA utmerker seg med priskutt på store deler av sortimentet.

I går ble det klart at dagligvarekongen Stein Erik Hagen har besluttet å selge seg helt ut av ICA, og dermed også Rimi . Hakon-kjeden har vært preget av motgang og intern uro den siste tiden. I mars gikk adm. direktør Erik Volden av, spekulasjonene gikk da at dårlig utvikling for markedsandelen var utslagsgivende faktor.

- Priskuttene er del av en bevisst strategi. Rimi skal være priskjemperen i markedet, sier informasjonsdirektør i ICA Norge, Christian Sulheim, til TV 2 Nettavisen.

Årsaken til priskuttene er at konkurransen i dagligvaremarkedet blir tøffere.

- Vi innstiller oss på tøffere konkurranse, og da er pris et viktig redskap. Vi må vise gjennom handling at vi ønsker å være konkurransedyktige, sier Sulheim.

Rema billigst
Rema 1000 rangerer fortsatt som landets billigste matvarekjede. I april kommer Reitan-kjeden ut med en marginal prisnedgang.

Dagligvarekurven er nå 3,8 prosent rimeligere enn nærmeste konkurrent, som er Coop Prix. På plassene etter følger Kiwi og Rimi.

Priskuttet den siste måneden hos ICA gjør at kjeden passerer Meny som billigst blant fullsortimentskjedene. Forrige måned kuttet ICA prisene med 2,5 prosent, i mai reduseres de videre med 3,0 prosent.

Dette bruker du på mat
Ifølge SIFOs standardbudsjett bruker en familie på fire 4.072 kroner hver måned på mat og drikke. Den årlige regningen vil dermed ende på 48.864 kroner.

En enslig mann i voksen alder vil ifølge SIFO bruke 19.560 kroner i året på mat og drikke. For kvinner er tallet noe lavere. Ett år beløper seg til 14.520 kroner.

Vi gjør oppmerksom på at prisene er hentet inn 4. mai. Vi tar forbehold om endringer i pris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere