RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tredje tiltale etter Tomra-handel

Sist oppdatert:
Som tiltalt nummer tre i den såkalte Tomra-saken må investor Jan Olav Steensland svare for uaktsom innsidehandel.

Tiltalen baserer seg på en aksjehandel Steensland gjorde med 10.000 Tomra-aksjer i september 2001, skriver Dagens Næringsliv.

Økokrim mener Steensland burde vært klar over at han satt på innsideinformasjon etter å ha snakket med DnB-megleren Jan Thomassen samme dag.

Tomra-topper

DnB-megleren var i ferd med å sluttføre en stor kjøpsordre på vegne av fire Tomra-topper, noe som ikke var kjent i markedet. Megleren antydet at det kunne være lurt av Steensland å eie noen pante-aksjer.

Straks etter samtalen henvendte Steensland seg til meglerhuset Fondsfinans og kjøpte Tomra-aksjer for en million kroner.

Kort tid etter at fire direktørenes handel ble kjent i markedet solgte Steensland sin aksjepost. Da hadde kursen steget med ti prosent og Steensland innkasserte 70.000 kroner i gevinst.

Overfor Dagens Næringsliv har Steensland hevdet at han ikke tenkte på at han satt på innsideinformasjon og at han solgte før meldingen om innsidekjøpet ble offentlig kjent.

Dømt for overtramp

Økokrim mener imidlertid at salget skjedde etter at innsidernes kjøp var kjent.

Tidligere er både DnB-megleren Jan Thomassen og Tomras tidligere finansdirektør Helge Nerland dømt for overtramp i forbindelse med transaksjonen.

Thomassens arbeidsgiver, DnB Markets, godtok en bot på en million kroner av Oslo Børs.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere