RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Treffer best på boligspådommer

Sist oppdatert:
Sjeføkonom Øystein Dørum i DnB NOR er den som har truffet best i sine prognoser for boligmarkedet de siste årene.

Med en snittbom på 1,9 prosent per år har Dørum profetert utviklingen mest presist, viser en oversikt Dagsavisen har laget.

Nærmest DnB NOR kommer Huseiernes Landsforbund og OBOS.

- To prosents avvik er lite. Det er tilfredsstillende å treffe såpass bra. Men det jeg er mest fornøyd med, er at vi hele tiden har sagt at det ikke blir noe boligkrakk. Det har det heller ikke blitt. Om vi da bommer med to eller fire prosent er ikke avgjørende, sier Dørum til Dagsavisen.

Dørum & co ser på boligbygging, historisk prisutvikling, renteutviklingen, arbeidsledigheten og inntektsutviklingen i husholdningene når de bestemmer seg for hvilken vei boligprisene skal gå.

Til tross for mye bakgrunnsmateriale, forteller sjeføkonomen i DnB NOR at de likevel blir tatt på senga enkelte ganger. Det kraftige rentefallet i 2003 var for eksempel ikke ventet.

Norsk Eiendomsmeglerforbund og SSB har bommet mest i sine prisanslag. Forskningsleder Ådne Cappelen forklarer sette med at de ikke hadde ventet en så lav rente som dagens. I tillegg kommer lav inflasjon og kraftig inntektsvekst.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere