RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Trekker tilbake brannfarlige barneklær

Forbruker-rapporten har testet julens penklær for barn, og 7 av 17 plagg brant raskere enn tillatt. Nå trekker leverandørene plaggene tilbake.

Alle klesplaggene som brant raskere enn tillatt, besto av minst 80 prosent bomull eller viskose. Disse tekstilene antennes lett, og flammen spres hurtig hvis plaggene ikke er flammehemmende impregnert.

Forbruker-rapporten testet 17 kjoler, nissedrakter og annet pentøy i forhold til brennbarhet i samarbeid med SIFO.

De fleste plaggene klarte seg bra i testen, men syv av plaggene brant for fort. Verst var en smekk med ermer fra Bogerud Tekstil. Denne hadde en gjennomsnittlig brenntid på kun 3,0 sekunder.

Nå har Bogerud Tekstil bestemt seg for å trekke plagget fra sine butikker.

- Vi er nå igang med å fjerne smekkene fra alle våre butikker. Dersom noen allerede har kjøpt en slik smekke, kan de ta den med tilbake til en av våre butikker og få igjen pengene, sier daglig leder Oddmund Garden i Bogerud Tekstil til Forbruker-rapporten.

Det er Direktoratet for samfunnssikkerhet og beredskap som har ansvaret for å overvåke at reglene blir fulgt. Foreløpig er det ikke brukt store ressurser på å overvåke markedet, og det finnes heller ingen oversikt over hvor mange skader som skyldes brann i barneklær.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere