RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tromsdal kneblet og bevoktet

Foto: Jan Christian Grandre
Sist oppdatert:
OSLO TINGHUS (TV 2 Nettavisen): Finansakrobat Christer Tromsdal krever ny behandling av fengslingsspørsmålet etter at han ble siktet for å ha presset vitner.

Tromsdal var tydelig preget av å ha sittet nesten en uke i Oslo fengsel da han tirsdag ble fremstilt i den pågående straffesaken mot ham og tidligere Aker Brygge Invest-partner, Terje Lien.

Vitnepress

Tromsdal fikk fredag to ukers varetekt, med brev- og besøksforbud, etter at han ble siktet for å ha presset vitner i den pågående ABI-saken.

Finansmannen, som har brukt store beløp på konsulenttjenester for å øke troverdigheten i sin forklaring, ble tirsdag fulgt tett av politivakter i rettssal 716.

Munnkurv

Den ellers så meddelsomme Tromsdal ble også nektet å snakke med journalister.

- Jeg får ikke lov til å snakke med deg nå. Men du skal få sterk og klar tale senere, sa Tromsdal til TV 2 Nettavisen. Han nektet å la seg fotografere sammen med politivaktene.

Den nye siktelsen, etter straffelovens paragraf 132a, har en strafferamme på hele 10 års fengsel. Ifølge aktor, politiadvokat Geir Kavli, kan det bli aktuelt å avhøre enkelte vitner i ABI-saken på nytt.

Urimelig

Tromsdals forsvarer, advokat Brynjar Østgård, redegjorde for retten at han har påkjært fengslilngskjennelsen til Borgarting lagmannsrett.

- Vi kan ikke se rimeligheten i at Christer Tromsdal holdes fengslet på bakgrunn av denne siktelsen. I tillegg vanskeliggjør dette forsvaret i denne saken vi behandler nå, sa Brynjar Østgård til rettens administrator, tingrettsdommer Kåre Røkkum.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere