RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Jan Christian Grandre

Tromsdal ut i hundre

Sist oppdatert:
I en svært ordrik forklaring innrømmet finansakrobaten Christer Tromsdal (35) formalfeil i hopetall, men hevder han ikke kuttet svinger for å tjene penger.

Tromsdal la i vei i et rasende tempo da han inntok vitneboksen i Oslo tingrett onsdag morgen.

- Det er et hav av feil og mangler, det ser jeg når jeg blar i disse papirene. Det er mange rare feil, men ingen er gjort i vinnings hensikt. Dessverre har det gått litt fort i svingene, forklarte Christer Tromsdal.

Skaperglede

Han forklarte at han og tidligere forretningspartner Terje Lien (40) var fulle av pågangsmot og skaperglede de da bygget opp investeringsselskapet Aker Brygge Invest (ABI).

- Navnet var på den tiden vel pompøst, men det er lov å ha sine drømmer. Vi ville starte et investeringsselskap som skulle drive med oppstartsvirksomhet, sa Tromsdal.

Temposterk

Både aktor, dommerne og Tromsdals egen forsvarer prøvde å dra ned på tempoet for å forstå finansmannens fremstilling av forholdene rundt ABI.

- Beklager at det går litt fort, sa Tromsdal.

- Ja, vi var jo ikke med på denne transaksjonen, repliserte tingrettsdommer Kåre Røkkum.

- Det skal du være glad for! svarte Tromsdal med et smil.

Selvlært

Tromsdal fortalte at han har minimal utdannelse utover videregående skole.

- Jeg er selvlært innenfor salg- og markedsføring, og jeg har drevet med salg innenfor telecombransjen i 13 år.

Selskapet som senere ble omdøpt til Aker Brygge Invest (ABI) fikk Tromsdal og Lien kjøpt for 20.000 kroner, selvom årsresultetet viste 693.000 kroner i pluss.

Jukset

Økokrim mener å kunne bevise at Christer Tromsdal jukset med fakta om aksjer i barberhøvelselskapet Ruud & Rye. Resultatet ble at småsparere kjøpte Ruud & Rye-aksjer til overpris.

I tillegg er Tromsdal, og hans tidligere ABI-partner Terje Lien, tiltalt for grovt underslag av 25 millioner kroner fra Aker Brygge Invest (ABI).

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere