RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Per Ervland

Tror børsen synker mer

Sist oppdatert:
Orion-analytikeren Stig Myrseth mener at børskorreksjonen kan vare lenger og bli dypere.

Analytiker Stig Myrseth i Orion Securities vil ikke utelukke at den siste tiden korreksjon kan bli mer langvarig.

- Siden oppgangen startet i 2003 har alle tilbakeslag på Oslo Børs vært både små og kortvarige, men den rådende korreksjonsfasen vil trolig bli mer langvarig og muligens dypere. Dette tilkjennegis av to forhold: For det første er vurderingen høyere nå. Dernest er temperaturen i verdensøkonomien avtakende, og dette er dårlig nytt for en konjunktursensitiv børs som den norske. Sett i lys av det forannevnte vil vi være tilbøyelige til å selge om Oslo Børs stiger kraftig i ukene fremover, skriver Orion i sin modellportefølje.

Myrseth & Co mener likevel at hvis oljeprisen holder seg høy, noe som er støttet av terminkurven, vil det være liten nedside på Oslo Børs.

- Dette tilkjennegis blant annet av at Hydro og Statoil handles til en P/E på henholdsvis 9,1 og 8,9 for inneværende år om dagens dollarkurs og terminpriser legges til grunn.

Orion tror at prispresset i den amerikanske økonomien vil vise seg å være et kortvarig fenomen, hvis ikke vil rentene måtte heves drastisk, noe som kan føre til skarpt fall i amerikanske boligpriser og en resesjon i verdensøkonomien.

Orion Securities
* Active 24

* Crew Gold Corporation

* Kitron

* Olav Thon Eiendomsselskap

* SuperOffice

* Scorpion Offshore

* Eastern Drilling

* Norse Energy

* Synnøve Finden

* Ganger Rolf

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere