RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror fastrente-bunnen er nådd

Sist oppdatert:
Ekspertene tror bunnen for fastrentene er nådd. Det ventes ikke at onsdagens rentenedsettelse fra Norges Bank gir store utslag på boliglånstilbud fra bankene.

Bankene fornyer gjerne fastrente-tilbudene sine over helgen. Men ikke vent deg for store endringer neste uke.

- Noe særlig lavere fastrente enn det vi har i dag har vi ikke tro på, sier seniorrådgiver Ommund Braut i Norsk Familieøkonomi til TV 2 Nettavisen.

Nedgang priset inn

I forkant av onsdagens rentemøte i Norges Bank, hadde de aller fleste regnet med et kutt på 0,25 prosentpoeng. Nedgangen var i stor grad allerede priset inn av markedet, og vil antagelig ikke gi store utslag i bankenes tilbud.

Braut påpeker at kuttet kan ha innvirkning på ettårs-rentene, men at det er andre ting som styrer de lengre rentene.

Ingen overraskelser

- De kortere rentene har falt litt, men ikke de lengre rentene. Vi kan ikke utelukke noe, men det er ikke noe spesielt i markedets bevegelser etter rentemøtet som tilsier at fastrenten vil bli rekordlav, sier makroøkonom Kyrre Aamdal i Nordea Markets til TV 2 Nettavisen.

Aamdal viser til at de femårige statsrentene lå på 4,19 prosent før rentemøtet onsdag, og 4,21 prosent torsdag. Økningen skyldes renteoppgang internasjonalt.

Tror på videre nedgang

- Rentebinding skal du ikke gjøre for å spekulere og tjene penger, men for å få en tryggere økonomi, sier sjeføkonom Knut Anton Mork i Handelsbanken til TV 2 Nettavisen.

Mork mener det er vanskelig å si om bankene senker fastrentene sine ytterligere, men har i motsetning til fleste andre tro på ytterligere kutt fra Norges Bank. Han venter en styringsrente på 1,5 prosent etter rentemøtet i april.

- Det er ikke femårs-rentene som skal ned, men toårs-rentene skal nok videre ned. Du kan kanskje tjene noen kroner på å vente med å binde boliglånsrenten, eller kanskje ikke. Jeg kan ta feil, sier Mork.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere