RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke Norman overlever

(Foto: Jørge Berge /TV 2 Nettavisen)
Sist oppdatert:
Victor Norman er en svekket mann etter dagens pressekonferanse og vil ikke overleve lenge som statsråd, tror PR-rådgivere. Hva synes du?

Victor Norman forsøkte fredag å svare på den siste tids kritikk fra norsk presse og fra opposisjonen fra Stortinget.

Statsråden avkreftet umiddelbart at han vil trekke seg fra sin stilling.

Da meldingene kom om at Norman innkalte til pressekonferanse midt under statsråd fredag, begynte ryktene om at han ville annonsere sin avgang å svirre. Flere karakteriserte hemmelighetskremmeriet om statsrådens pressekonferanse som en gedigen informasjonsblunder, og for å stoppe spekulasjonene måtte informasjonssjef Lisa Bang i Arbeids- og administrasjonsdepartementet gå ut å avkrefte at statsråden kom til å gå av, før pressekonferansen startet.

SI DIN MENING:
Hva synes du om Normans redegjørelse fredag?
Norman kom svekket ut av seansen
Norman gjorde god figur

Se resultat

- Slagen mann
PR-rådgiver Kjell S. Rakkenes i JKL Woldsdal tror det var en slagen mann som redegjorde sitt syn for pressen.

- Jeg tror vi i dag så en uhyre svekket politiker som synger på siste verset. Det skal et lite under til om han overlever Bondeviks varslede vinter-opprydning, sier Rakkenes til TV 2 Nettavisen.

- Gjorde god figur
Også rådgivere Rune Mørck Wergeland og Sigurd Grytten i Burson-Marsteller tror Norman er svekket, til tross for at de synes han gjorde en god figur fredag.

- Folk har sans for en som slår tilbake, men han klarer ikke å ta igjen det han har tapt, sier de to til TV 2 Nettavisen.

Burson-Marsteller-rådgiverne tror ikke det er store sjanser for at Norman blir sittende som statsråd dersom det går mot en omstokking i regjeringen.

- Mangler argumenter
På pressekonferansen fredag la Norman vekt på at dette var en vanskelig situasjon for han og hans nærmeste. Rakkenes mener Norman har sluppet opp for gode saklige argumenter, og derfor trakk frem følelsene.

- Dette vil ikke løse situasjonen. Følelser hjelper ikke overfor Kontroll- og konstitusjonskomiteen, Carl I. Hagen og andre opposisjonspartier, eller overfor media, mener Rakkenes.

Grytten mener det er uklokt å trekke inn sine nærmeste som respons på legitim kritikk. Han tror ikke folk vil ha en statsråd som ber om sympati.

Se pressekonferansen her

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere