RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på børsfall

Sist oppdatert:
DnB NOR ser for seg at den gode børsutviklingen vil fortsette, selv om børsene har hatt en eventyrlig vekst og rentene stiger.

Siden bunnen i mars 2003 har det globale aksjemarkedet steget 44 prosent. Hovedindeksen på Oslo Børs har steget med imponerende 160 prosent i løpet av samme periode.

Til tross for kraftig vekst i aksjemarkedene de siste årene og stigende rentenivå, tror likevel DnB NOR Kapitalforvaltning at det er rom for enda mer oppgang.

Forvaltningsselskapet skriver i sin månedsrapport at utviklingen fremover vil gi «normale» avkastningsnivåer.

- Det er god vekst i verdensøkonomien og indikatorer tyder på fortsatt vekst i både industri- og tjenestesektoren. Dette, kombinert med god inntjening i bedriftene, lav til moderat prising av aksjer, lav alternativavkastning og god likviditet, vil virke positivt på aksjemarkedene, sier investeringsdirektør Edward Wendel for fondsvirksomheten i DnB NOR i en melding.

«Aksjer er fortsatt relativt «billig» (lavt) priset, selv om Norge begynner å nærme seg et historisk gjennomsnitt», skriver selskapet i rapporten.

Det ventes at globale aksjer vil ta igjen noe av det tapte fremover. DnB NOR Kapitalforvaltning mener nemlig at markedene ikke lenger reagerer like negativt på høy oljepris.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere