RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på lav rente i lang tid

Sist oppdatert:
Sjeføkonom Harald Magnus Andreassen i First Securities kritiserer boligmeklere som oppfordrer til boligkjøp på grunn av den lave renten.

- Det er tullete å ta langsiktige beslutninger ut fra en historisk sett meget lav kortsiktig rente, sier Andreassen til Dagbladet.

Andreassen forteller at fallende rente gir signal om lavere økonomisk vekst og lavere lønnsvekst. Med andre ord blir det mindre inntekter til å betale renter og avdrag over tid, selv om man sitter igjen med mer penger det første året.

Men makroøkonomen tror likevel at lavere rente og lavere ledighet vil løfte boligprisene med åtte til ti prosent i 2004. Han spår en renteoppgang etter neste år.

Både Statistisk sentralbyrå, Prognosesenteret og Norges Eiendomsmeklerforbund spår prisstigning på mellom 5 og 10 prosent.

Seniormekler Stein Erik Amundsen i Eiendomsmegler1 i Oslo forteller at t emperaturen er høyest i det laveste prissjiktet opp til 1,5 millioner kroner. Til tross for at dyrere boliger selges raskere enn før, mener Amundsen det er en overdrivelse å si at det koker i boligmarkedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere