RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror ikke på piratkopiering

Sist oppdatert:
Microsofts nye Media Center forenkler muligheten til å ta opp hele tv-serier. Det tror ikke selskapet vil øke piratkopieringen, skriver de på nettmøte med TV 2 Nettavisens lesere.

Microsoft annonserte i helga endelig den norske versjonen av Windows Media Center. Dette er et operativsystem som er skreddersydd for å fungere sammen med tv, og kronjuvelen i systemet er en elektronisk programguide som forenkler prosessen med å gjøre opptak fra tv-en.

Ta opp hele serier
Den nye programguiden gjør blant annet at du ved et enkelt klikk på fjernkontrollen kan programmere din datamaskin til å ta opp alle episodene i en tv-serie.

På direkte spørsmål på om de ikke trodde dette første til økt piratkopiering av tv-serier, som er svært utbredt på nettet, var det klare svaret «nei». Microsoft påpekte at det i følge norsk lovgivning ikke er noen hindre fra å gjøre opptak fra tv-serier.

Nye funksjoner på plass i løpet av møtet
I løpet av dagens nettmøte klarte også Microsoft å få på plass den norske elektroniske programguiden for brukere som tidligere har kjøpt engelsk versjon av operativsystemet.

- Kjøp ferdige løsninger
Microsoft gjorde det også klart at Windows Media Center har svært strenge krav til programvare, og gav en kler oppfordring til å kjøpe ferdige løsninger med pc og programvare. Hvis du skal bygge en pc selv skal du ifølge Microsoft ha svært gode kunnskaper.

Les alle Microsofts svar på nettmøte om Windows Media Center under, og se flere it-nyheter på våre it-sider.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere