RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Lufthansa kjøper SAS

(scanpix)
Sist oppdatert:
Investeringsdirektør Ragnhild Wiborg i ODIN mener SAS kan være neste flyselskap på fusjons-listen i den europeiske flybransjen.

Wiborg tror SAS om et par år vil være en del av Lufthansa.

Mandagens fusjon mellom KLM og Air France kan sette i gang flere andre fusjoner i flybransjen, ifølge Wiborg.

Lufthansa-SAS
- På lang sikt tror jeg at Europa kommer til å ha tre store flyselskaper, nemlig Air France-KLM, British Airways og Lufthansa-SAS, sier investeringsdirektøren til Dagens Industri.

Wiborg tror de mindre flyselskapene, som stort sett alle har finansielle problemer, vil havne under en av de tre store paraplyselskapene.

Er fornøyd med allianse
Informasjonsdirektør Hans Ollongren i SAS synes utviklingen i bransjen er spennende, men sier imidlertid at SAS ikke har fusjonsplaner. Han mener alliansen de er inne i, fungerer bra.

Det er imidlertid ikke Wiborg enig i. Hun tror ikke det holder med en allianse, men at et eierskap må til. Wiborg tror heller ikke at en eventuell SAS-fusjon vil bli stoppet av myndighetene i de skandinaviske landene.

Ikke innvirkning på SAS
Nyhetsbyrået Direkt har vært i kontakt med ulike flyanalytikere, som tror at fusjonen mellom KLM og Air France kan åpne for flere sammenslåinger.

Men mandagens fusjon vil ikke ha noen direkte innvirkning på SAS, ifølge analytikerne. SAS' hovedmarked er i Skandinavia, så storselskapet Air France-KLM vil ha større innvirkning på flyselskapene som holder til i Sentral-Europa.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere