RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Norwegian overlever

(www.scandinavian.net)
Sist oppdatert:
Ledelsen i SAS Braathens tror erkerivalen Norwegian overlever, men bare hvis Bjørn Kjos og hans disipler tar de «nødvendige grep».

Norwegian-sjef Bjørn Kjos kom med harde utfall mot SAS Braathens i et intervju med TV 2 Nettavisen mandag. Kjos mener konkurrenten forsøker å knekke Norwegian ved å senke prisene på flyreiser innenlands.

Blåser av kritikken

Nå får Norwegian-ledelsen svar på tiltale fra toppene i SAS Braathens.

- SAS Braathens skal drives lønnsomt. Vi har tilpasset våre priser for å bli konkurransedyktige i et marked hvor det er plass til to aktører. Vårt mål er ikke å ta knekken på Norwegian, sier den nyutnevnte sjefen Peter Jansen.

Hans nestkommanderende, viseadministrerende direktør Knut A. Solberg, hevder at SAS Braathens ikke har noe ønske om å vinne tilbake monopolet.

- Vi tror at skal du drive en virksomhet, må det være slik at du skal ha konkurranse. Det er sunt for markedet også, sier Solberg til TV 2 Nettavisen.

Solberg sier han tror og håper Norwegian overlever.

- Jeg tror at med riktig drift overlever de, det håper vi de gjør. Men det forutsetter at de tar de forretningsmessige grep det er nødvendig å ta, framholder han.

- Betyr det for eksempel store omlegginger i ruteprogrammet?

- Jeg ser det ikke som min oppgave å gi Norwegian råd, repliserer Solberg.

- Vi tjener penger

For et par uker siden senket SAS Braathens den laveste billettprisen på innenriksreiser til 323 kroner. Bjørn Kjos sier han er overbevist om at SAS Braathens taper penger på å tilby så lave billettpriser.

- Jeg synes det faller på sin egen urimelighet. Vi har ikke gått under de prisene Norwegian hadde før vi senket våre priser noe, sier Solberg.

- Den billigste billetten tjener vi på. Vi flyr med fem millioner tomme seter i året. Får du inn mer penger inn enn det koster i avgifter, tjener du faktisk penger, tilføyer SAS Braathens-direktøren.

Stusser over Norwegian-ledelsen

Norwegian svarte på lavpriskampanjen fra SAS Braathens med å senke prisen på sin billigste billett til 198 kroner.

- De har gjort noen grep som virker¿Vi vet hva vi må ha for å tjene penger, for å si det sånn, fortsetter SAS Braathens-direktøren.

Bjørn Kjos hevder overfor TV 2 Nettavisen at SAS Braathens har dobbelt så høye kostnader per tilbakelagt kilometer som SAS Braathens. Det vil ikke Solberg være med på.

- Det er feil. For det første vet ikke han hva vi har av kostnader, og for det andre vet ikke vi på øret hva han har. Det blir en ganske merkelig påstand, framholder han.

Konkurransetilsynet gransker nå om lavpriskampanjen fra SAS Braathens er ulovlig prisdumping. Det sentrale spørsmålet i granskingen er hvorvidt SAS Braathens priser sine billetter så lavt at det på sikt vil presse Norwegian ut av markedet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere