RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på bedre arbeidsmarked

Sist oppdatert:
Norske arbeidsgivere er de mest optimistiske i Europa i forhold til økt sysselsetting neste år.

Ifølge Manpowers internasjonale arbeidsmarkedsbarometer er det netto ti prosent av norske arbeidsgivere som venter en oppgang i sysselsettingen i første kvartal neste år. Dette er en økning på fire prosentpoeng siden forrige måling.

Venter svensk nedgang

Undersøkelsen viser at norske arbeidsgiverne er mest optimistiske i Europa. Spania og Storbritannia kommer på de neste plassene, med ni prosent.

Arbeidsgiverne i Tyskland forventer en nedgang i sysselsettingen på 14 prosent, mens Sveriges målinger svinger svakt i negativ retning.

- Etter en periode som har vært preget av mye usikkerhet og negative signaler, er det meget hyggelig å se at norske arbeidsgivere er de mest optimistiske i Europa i forhold til troen på økt sysselsetting, sier konsernsjef Terje Nygaard i Manpower Norge i en melding.

Minst optimistiske i nord

Barometeret viser en forventet økning i sysselsettingen i alle landsdeler første kvartal 2004. I Oslo, Akershus og Midt-Norge er forventingene høyest, mens Nord-Norge er den landsdelen med de laveste forventingene.

Nygaard forteller at undersøkelsen er i tråd med Manpowers forventninger om utviklingen på arbeidsmarkedet. Resultatet bekreftes også av en økende etterspørsel etter arbeidskraft hos bemanningsselskapet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere