RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på egen lommebok

Sist oppdatert:
Vi har stor tro på vår egen og landets økonomi, viser et ferskt forventningsbarometer fra Sparebankforeningen.

Optimismen er fortsatt like høy som for ett år siden.

- Man kunne kanskje forvente at en del faktorer skulle legge en demper på folks optimisme denne gangen, som renteoppgangen tidligere i sommer, terroranslagene i London og en viss usikkerhet foran valget i høst. Dette synes imidlertid ikke å være tilfelle, sier administrerende direktør Arne Hyttnes i Sparebankforeningen i en pressemelding.

Det lave rentenivået er hovedårsaken til husholdningenes optimisme. De færreste er engstelige for at lommeboken skal bli mer slunken med det første.

Mange mener også det er gunstig å gjøre større anskaffelser til hjemmet nå.

- Det private forbruket er også på et høyt nivå, og den høye optimismen i husholdningene tyder på at det private forbruket fortsatt vil ligge høyt, mener Hyttnes.

For norsk økonomi bidrar den høye oljeprisen til den positive utsikten. Rekordnivået har også bidratt til sterk oppgang på børsen, noe husholdningene har nytt godt av. Høy oljepris har dessuten bedret statsfinansene betydelig. En nedadgående arbeidsledighet, kombinert med bedre inntjening for bedriftene, gir tro på at fremgangen vil fortsatte.

Forventningsbarometeret er et samarbeid mellom Sparebankforeningen, Økonomisk Rapport og TNS Gallup.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere