RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på flere rentekutt

Sist oppdatert:
Nordea og Gjensidige NOR har fortsatt håp om et rentekutt fra Norges Bank ved rentemøtet neste uke, mens DnB tror bunnen er nådd.

Prisutviklingen den siste måneden svekker ekspertenes tro på nye rentekutt fra Norges Bank ved neste rentemøte onsdag 17. september, skriver NTB etter Statistisk Sentralbyrås ferske tall.

- Pause på neste rentemøte

Sjeføkonom Øystein Dørum i DnB Markets tror rentebunnen er nådd.

- Vi heller i retning av at Norges Bank vil ta en pause på neste rentemøte, og vi tror også at rentebunnen nå er nådd, sier Dørum til NTB.

Spår ytterligere rentekutt

Sjeføkonom Nils Terje Furunes i Gjensidige NOR tror imidlertid at sentralbanken kutter styringsrenten med ytterligere et halvt prosentpoeng, ned til utrolige 2,5 prosent:

- Veksten i et tolvmåneders perspektiv fra 0,7 prosent i juli til 0,9 prosent for august, er helt som ventet. Og selv om tallene indikerer litt oppgang fremover, så er dette ikke til hinder for at Norges Bank setter ned renten med et halvt prosentpoeng 17. september, sier Furunes til NTB.

Sjeføkonom Steinar Juel i Nordea tror fortsatt på et rentekutt fra sentralbanken om en uke, men sier at han er svekket i troen. Juel tviler mer på om Norges Bank vil sette ned styringsrenten til 2,5 prosent.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere