RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på høyere boligpriser

Sist oppdatert:
Statistisk sentralbyrå oppjusterer sine prognoser for boligprisveksten i år.

Da Statistisk sentralbyrå (SSB) la frem sine prognoser for norsk økonomi i desember i fjor, anslo byrået at boligprisene skulle stige 4,3 prosent i år.

Men nå har SSB ombestemt seg.

For da de ferske økonomiske prognosene ble lagt frem torsdag, hadde SSB endret anslagene for prisveksten på bolig for 2005 til 4,6 prosent.

Oppgangen i begynnelsen av året har vært relativt høy, og kan være årsaken til oppjusteringen. Ifølge Norges Eiendomsmeglerforbunds prisstatistikk har boligprisene nemlig steget med hele fem prosent i januar og februar.

I 2006 ser SSB for seg at boligene her til lands skal bli 4,8 prosent dyrere. Det er på linje med prognosene fra desember. Den store overraskelsen er imidlertid anslaget for 2007. Tidligere lå nemlig denne på 3,8 prosent, men denne er nedjustert til lave 1,2 prosent.

Sannsynligvis er det et høyere rentenivå som heller kaldt vann i blodet på SSB.

Før jul så byrået for seg at utlånsrenten fra bankene ville ligge på 4,2 prosent de neste tre årene. Nå tror derimot SSB at renten skal opp, fra 4,2 prosent i år til 4,6 prosent om to år.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere