RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på lavere ledighet

Sist oppdatert:
Arbeids- og sosialminister Dagfinn Høybråten arbeidsledigheten vil falle videre i 2005.

- Det er optimisme og fremtidstro i det norske arbeidsmarkedet. Vi forventer ytterligere økning i sysselsettingen og nedgang i ledigheten i 2005, sier Dagfinn Høybråten til Avisenes Nyhetsbyrå.

Høybråten mener utfordringen ligger i at ledigheten går mindre ned enn sysselsettingen vokser. Det vil si at flere kommer til i arbeidsmarkedet i gode tider.

- Den tregheten som ligger i å få ledigheten ned, kjenner vi fra andre land og opplever vi altså også i Norge, sier arbeids- og sosialministeren.

Regjeringen vil til neste år også sette inn et ekstra støt for å få folk som går på trygd ut i arbeid. Det er planlagt et prøveprosjekt i fylkene Troms, Sør-Trøndelag, Rogaland, Hedmark og Telemark, der uføretrygden brukes til lønnstilskudd for å prøve en arbeidssituasjon i tre år.

Ved utgangen av desember lå arbeidsledigheten i Norge på 3,6 prosent. Det er syv prosent færre enn i ssamme måned i 2003.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere