RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på oppsplitting av Hydro

Sist oppdatert:
Hydros planer om å bygge ett av verdens største aluminiumsverk i Qatar øker sannsynligheten for en ytterligere oppslitting av selskapet, tror meglerhuset Carnegie. Hydro stiger dermed på en børs som i dag har åpnet flatt.

Hydro annonserte i morgentimene i dag planer om å bygge ett av verdens største aluminiumsverk i Qatar. Prosjektet skal skje i samarbeid med Qatar Petroleum, og har en ramme på 20 milliarder kroner, hvorav rundt 10 milliarder utgjør Hydros del.

Til TDN Finans sier analytiker John Olaisen i meglerhuset Carnegie at planene øker sannsynligheten for at aluminiumvirksomheten blir skilt ut fra Hydro-konsernet. Tidligere i år ble landbruksdivisjonen i selskapet skilt ut under navnet Yara, og notert ved Oslo Børs.

Hydro-aksjen stiger i formiddagstimene, og omsettes nå for 479,50 kroner. Det er opp nesten en prosent fra fredag.

Dagens vinneraksje så langt, er Goodtech. Storaksjonær Holmen Industrier, som fra før eier 34,66 prosent av Goodtech, har lagt inn et bud på å overta hele selskapet. Det svenske investeringsselskapet byr 0,60 kroner aksjen. Det gir en premie i forhold til sluttkurs fredag på over 30 prosent.

Blant andre vinnere så langt i dag, finner vi også Tandberg Data, som stiger med rundt 5 prosent til 9,09 kroner. Finansavisen slo i dag til med et rosende dobbeltsidig oppslag om selskapets nye produkter - hvor det hevdes at aksjemarkedet ikke har lagt merke til det arbeidet selskapet har gjort de siste årene. De nye produktene kommer etter seks års forskning og 60 millioner investerte kroner.

PhotoCure faller i dag, etter at selskapet fredag ikke fikk innvilget Metvix for behandling av hudkreft i USA. Aksjen er ned nesten 5 prosent til 38 kroner.

Statoil, Telenor og Orkla er blant tungvekterne som faller i formiddagstimene.

Klokken 12.30 står Oslo Børs' hovedindeks i 227,10 poeng - tilnærmet uforandret fra fredagen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere