RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på straffetoll mot norsk laks

EU kommer i neste uke til å innføre en straffetoll på norsk laks, tror kilder i og rundt EU-kommisjonen. En sats på rundt 25 prosent nevnes som sannsynlig.

Onsdag neste uke møtes EUs såkalte safeguardkomité, der det sitter byråkrater fra alle medlemslandene. Et flertall der kan stoppe planene om laksetollen.

En kilde i EU-kommisjonen sier til Bergens Tidende at det er "sannsynlig" at det kommer tiltak mot Norge om kort tid, men at man vil avvente møtet i safeguardkomiteen før en beslutning tas.

Denne kilden tror at en tollsats er det mest aktuelle tiltaket mot Norge fordi det er enklere å administrere enn kvoter. En annen kilde utenfor Kommisjonen sier til avisen at tollsatsen da trolig blir omkring 25 prosent.

Prosjektdirektør Per Dag Iversen i Fiskeri- og havbruksnæringens landsforbund (FHL) mener en slik toll vil være en katastrofe for den norske laksenæringen.

– Jeg blir ikke overrasket om Kommisjonen kommer med en slik tollsats i neste uke. Kommisjonen har jo før vist vilje til å gjøre det som tilsynelatende passer EU. Men vi må prøve å vinne oppslutning i safeguardkomiteen, og det ser jeg ikke som håpløst, sier Iversen til Bergens Tidende.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere