RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på svakere euro-vekst

Sist oppdatert:
Det internasjonale pengefondet (IMF) tror på svakere vekst i eurosonen enn hva det tidligere har anslått.

I sin årlige rapport om den økonomiske utviklingen i eurosonen anslår fondet en vekst på 1,3 prosent i løpet av året. I april var det samme anslaget 1,6 prosent.

Samtidig blir vekstprognosene for 2006 justert ned til 1,9 prosent, mot det tidligere anslåtte 2,3 prosent.

Sviktende etterspørsel fra husholdninger og bedrifter gjør økonomien mer sårbar høye oljepriser og valutasvingninger, mener fondet. Samtidig mener IMFs Europa-sjef Michael Deppler at man har sett tegn til bedring- etter at rapporten ble ferdigstilt i forrige måned.

- Antakelsen er at den første halvåret i år har vært et bunnpunkt og at ting nå burde forbedre seg, uttalte Deppler ifølge Financial Times.

Den europeiske sentralbanken har blitt presset fra flere hold med krav om å sette ned renten fra dagens nivå på to prosent. IMF mener at banken bør holde renten i ro på dagens rentemøte. Bare dersom det ventede oppsvinget likevel ikke kommer bør renten senkes, mener fondet.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere