RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror på videre oljeprisvekst

Oljeanalytikerne tror oljeprisen kan komme til å stige opp mot 50 til 60 dollar fatet en kort periode.

Det er en rekke årsaker til at oljeprisen har passert 40 dollar fatet. Sannsynligvis skal prisen ned under 30 dollar, men først kan det bli ytterligere et prishopp, mener flere oljeanalytikere NTB har vært i kontakt med.

- Det er slett ikke utenkelig at prisen stiger til 50-60 dollar fatet, men det er lite trolig at den vil bli liggende så høyt lenge, sier oljeanalytiker Arnstein Wigestrand i Enskilda Securities til NTB.

Han peker på en rekke forhold som påvirker oljeprisen nå. I helgen skal Venezuelas befolkning bestemme om president Hugo Chavez skal bli sittende ut presidentperioden. Spenningen rundt folkeavstemningen i verdens femte største oljeeksport-land, påvirker prisen.

- Det er fremdeles stor fokus på det som skjer i Irak igjen, sier Wigestrand. Han legger til usikkerheten rundt Yukos-saken i Russland og internasjonal terrorisme som viktige momenter. Dessuten finner oljeselskapene stadig mindre olje samtidig som oljeetterspørselen øker.

- Det er vanskelig å spå hvor høy oljeprisen blir og hvor lenge den forblir høy, sier oljeanalytikeren. Han mener prisen på sikt vil ligge på under 30 dollar fatet.

(©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere