RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror regjeringen vil gi grønt lys

Sist oppdatert:
Flere eksperter tror Pan Fish og Marine Harvest får lov til å slå seg sammen, selv om de etter fusjonen vil kontrollere 18 prosent av oppdrettskonsesjonene i Norge.

I fjor innførte den rødgrønne regjeringen eierbegrensninger når det gjelder oppdrettskonsesjoner. Ifølge de nye reglene må oppkjøp som gir kontroll over mer enn 15 prosent av konsesjonene søke om tillatelse fra regjeringen.

En sammenslåing av Pan Fish og Marine Harvest vil resultere i en langt høyere eierandel enn som så. Det har derfor blitt spekulert i om regjeringen kan stikke kjepper i hjulene for lakseplanene.

Vil ha norske eiere
Nå avviser flere analytikere at Pan Fish vil få problemer med myndighetene. En av årsakene til dette er at det ble mye støy da Hydro solgte Marine Harvest ut av landet for seks år siden.

- Det har vært signalisert fra politisk side et ønske om å få dette tilbake igjen, at man ønsker et norsk eierskap i norsk oppdrettsnæring. Så sånn sett er det jo et godt argument for å få godkjennelse for sammenslåingen, sier analytiker Nils Ove Kjerstad i Alfred Berg ANB Amro til TV 2 Nyhetene.

Bra med tungvekter
Kjerstad tror ikke Pan Fish, med milliardær John Fredriksen i spissen, vil gjøre livet vanskeligere for konkurrentene.

- Situasjonen for de små aktørene vil vel egentlig ikke endre seg så fryktelig mye. Jeg tror det vil være bra for næringen å få et stort lokomotiv som bidrar til videre industriutvikling, mener analytikeren.

Mandag morgen avslørte TV 2 Nettavisen at Pan Fish i helgen har sittet i fusjonssamtaler med Marine Harvest. Mandag kveld kom børsmeldingen mange hadde ventet på, som bekreftet sammenslåingen .

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere