RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror Røkke kan selge for 4 milliarder

Aksjeanalytiker Tormod Høyby i meglerhuset Pareto, tror Aker Kværner med Kjell Inge Røkke i spissen, kan selge datterselskapet Kværner Oilfield Products for 4 milliarder kroner.

Dersom Høyby får rett i sin prisspekulasjon, betyr det at Aker Kværner kan få en pris tilsvarende halve børsverdien for Kværner Oilfield Products alene, skriver Finansavisen. Et salg til denne prisen betyr nemlig mer enn 75 kroner per aksje. I går endte Aker Kværner-aksjen på 150 kroner på Oslo Børs.

Høyby var allerede i utgangspunktet svært positiv til Aker Kværner. Han opererer med en sterk kjøpsanbefaling på aksjen, og hadde før ryktene begynte å svirre om et mulig salg, et kursmål for Aker Kværner på 250 kroner. I det regnestykket priset han Kværner Oilfield Products til 2,5 milliarder kroner. Høyby mener de siste tallene indikerer en høyere pris, samt at et eventuelt oppkjøp vil måtte tilby en premie utover dette. Og med det som utgangpunkt, tror han et salg vil tilføre selskapet mer enn 4 milliarder kroner.

Det var Dagens Næringsliv som i går startet ryktene om et mulig salg av deler av Aker Kværner. Avisen pekte på General Electric som en mulig kjøper, og at det amerikanske industriselskapet kunne være interessert i Oilfield Products.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere