RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror staten selger Statoil

Sist oppdatert:
Det internasjonale meglerhuset Exane BNP Paribas tror regjeringen vil selge seg ytterligere ned i Statoil, og anbefaler derfor sine kunder å vente med å kjøpe aksjer.

Ved nyttår gikk statens sperreperiode for å selge Statoil-aksjer ut. Dermed er det nå fritt frem for et ytterligere statlig nedsalg av oljeaksjer. Aksjemarkedet tror det vil skje i løpet av våren, skriver Dagens Næringsliv.

I meglerhuset Exane BNP Paribas er de så sikre på regjeringens salgsambisjoner, at de anbefaler sine kunde å vente med å kjøpe Statoil-aksjer. I etterkant statens nedsalg i juli, tok det flere uker før kursen igjen løftet seg til nivået før salget. Store salg, som det staten gjorde i fjor sommer, svekker nesten alltid en aksje på kort sikt.

«En slik svakhet kan skape mulighet for å akkumulere aksjer i påvente av en påfølgende bedring,» skriver meglerhuset.

Også andre analytikere tror regjeringen i løpet av noen måneder vil gjennomføre et nytt nedsalg. Skjønt de norske meglerhusene tror «nedsalgsrabatten» allerede er priset inn i Statoil-aksjen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere