RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Tror strømprisen vil falle

(NTB-arkivfoto: Gorm Kallestad)
Den rekordhøye importen av strøm fører i utgangspunktet til høyere pris. Men begynner produsentene her til lands å lage mer egen strøm, kan det bety lavere strømpriser for deg og meg.

Ferske importtall viser at vi hittil i år har importert over 10 TWh kraft. Fortsetter importen frem mot jul, vil vi ende opp med en nettoimport på over 12 TWh kraft, skriver Prosessindustriens Landsforening (PIL) i en pressemelding torsdag.

Dette tilsvarer rundt ti prosent av vårt totale strømforbruk.

Den høye importen viser at vi er helt avhengig av krafttransport fra andre land, med mindre norske produsenter begynner å produsere mer strøm.

Sist rekordår var i 1996, da importen lå på 8,9 TWh. I fjor var tilsvarende tall 7,8 TWh.

- Når kraftprodusentene produserer lite strøm, øker importen. Da løftes prisnivået. Men produsenten vil igjen begynne å produsere, ettersom nedbørsmengden er bortimot normal. Dette vil føre til konkurranse strømleverandørene i mellom, og dermed blir prisene lavere, sier senior porteføljeforvalter Thomas Angell i Bergen Energi til TV 2 Nettavisen.

Strømprisene ligger for tiden på et lavt nivå i forhold til de siste års nivå. Men Angell tror vi kan vente enda lavere strømpriser i tiden fremover.

- Dette avhenger selvfølgelig av vær og høytrykk, men den siste tiden har vi hatt mer nedbør enn normalt, påpeker han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere