RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer Fjord Line med boikott

(Fjordline)
Sist oppdatert:
Fjord Line gir 350 norske ansatte sparken og vil hyre inn arbeidere fra EUs fattigste land Latvia som erstatning. Det kan bli dyrt.

Se TV 2 Nyhetene her (abonnement)

Mandag kom sjokkmeldinga for 350 ansatte i Fjord Line. Selskapet flagger ut til Færøyene, og skal erstatte norsk arbeidskraft med latvisk.

En latvisk sjømann får en tredjedel av det en norsk sjømann ville fått i lønn.

«Uakseptabelt,» står det i vedtaket Sjømannsforbundet gjorde i dag. Forbundet beskriver Fjord Lines plan som «sosial dumping».

Forbundet viser til den såkalt Athen-policyen, hvor det den internasjonale arbeidstakerorganisasjonen ITF krever at sjøfolk skal ha det en lønn som tilsvarer lønnsnivået i det landet båtene seiler til og fra.

Fjord Line skal seile mellom Norge, Danmark og England, og aldri til lavkostlandet Latvia. Dermed går det mot boikott.

- Jeg regner med det blir resultatet, hvis de ikke de retter seg etter kravene til ITF, sier generalsekretær i Sjømannsforbundet Erik Brattvold til TV 2 Nyhetene.

En boikott vil bli lammende effektiv. Organisasjonene i Norge, Danmark og England kan hindre leveranser av varer til båtene, service, lasting og lossing. Til og med passasjerene vil bli hindret i å gå om bord.

- I ytterste konsekvens kan det være helt rammende for Fjord Line med en boikott, bekrefter generalsekretæren Brattvold overfor TV 2 Nyhetene

Informasjonssjef Atle Kvamme i Fjord Line avviser problematikken, og sier rederiet vil lønne de ikke-norske ansatte over satsene til den internasjonale arbeidstakerorganisasjonen ITF.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere