RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

Truer forsikringsansatte på livet

Sist oppdatert:
Hverdagen for forsikringsansatte har blitt tøffere. Nå blir etterforskere i forsikringsbransjen drapstruet, etter å ha avslørt hvitvasking og fiktive biltyverier.

Bak truslene står organiserte bander. Internasjonale ligaer fører biler og annet tyvegods ut av landet, gjennom Europa og til Kosovo eller Afrika.

- Tidligere kom truslene ofte fra folk som ble forbannet etter å ha drukket alkohol. I dag har truslene en helt annen karakter, sier sjefutreder Olav Fjælberg i Gjensidige NOR til Aftenposten.

I løpet av 2003 ble fem av Gjensidige NORs 19 etterforskere drapstruet. Truslene handlet om kidnapping og drap av etterforskernes familier.

- Som regel blir man ikke dømt, verken for trusler eller forsikringssvindel. Politiet har ikke ressurser til å etterforske disse sakene, sier informasjonssjef i Finansnæringens Hovedorganisasjon, Stein Haakonsen.

Forsikringsbransjens egne tall viser at antall avslørte forsikringssvindler har økt kraftig de siste årene. Økningen er størst i saker som dreier seg om hvitvasking, biltyverier og fiktive personskader.

(NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere